Nagy örömünkre szolgál, hogy egy fantasztikus kezdeményezés nagykövetei lehetünk. Óriásit fordult a világ: az elmúlt 2 évben a cégek munkaerőhiánnyal küzdöttek, most viszont napról napra erősödik a munkájukat elvesztők száma.

A Friends Club Hungary Kft. által életre hívott B-TERV egy karitatív, társadalmi felelősségvállalás alapú kezdeményezés, ami azért jött létre, hogy azonnali segítséget tudjon nyújtani a munkájukat elveszítő munkakeresőknek. Híd a munkakeresők és jelenleg is munkavállalókat kereső vállalatok, intézmények, szektorok között. Pár reprezentatív adat: pár hét alatt 18.000 munkakereső regisztrált az egyik oldalon és 400-450 cég kínál munkát a másik oldalon, ami kb. 9.000 nyitott pozíciót jelent. 2 és fél hét alatt kb. 1800 embernek sikerült új munkát találni.

A kezdeményezés annyira sikeres, hogy tovább gondolkoznak a szervezők – olyan képzési lehetőségeket, tréningeket gyűjtenek össze egy helyen, amivel az emberek, ha szükséges átképezhetik, képezhetik magukat ezzel is növelve elhelyezkedési esélyeiket a jövőben.

Az alábbi infografika bemutatja a jelentkezők társadalmi és tapasztalati megoszlását, jó látleletet adva a kialakult munkaerőpiaci helyzetről.

Számunkra nem is volt kérdés, hogy a B-terv állunk, minél nagyobb körben eljuttatjuk róluk az információkat, illetve a felmerülő HR kérdések, kérések esetén szakmailag is számíthatnak ránk.  Legyen az egy „sima” tanácsadás vagy egy komplexebb program.

Jelentkezési feltételek:

A lehetséges munkaadók a www.friendshungary.hu/bterv/munkaadok felületen, a munkájukat elveszítő, és dolgozni akaró munkakeresők pedig a www.friendshungary.hu/bterv oldalon keresztül tudnak regisztrálni.

Kérem gondolkozzanak el, az Önök környezetében nem tudnak-e valakinek segíteni a B-tervvel illetve Önöknél vannak-e olyan nyitott pozíciók amikre szívesen látnának lelkes, dolgozni akaró embereket.

A piac előbb utóbb helyre fog állni, de addig is segítsük egymást, fogjunk össze.

Sallai György

FRIENDS CLUB HUNGARY KFT.

bterv@friendshungary.hu


Deák Andrea

Ügyvezető – Greensearch Kft
+36 20 936 4183
andrea.deak@greensearch.hu