Senior tanácsadó

Rostás Márta

Mióta pályakezdőként a kilencvenes évek elején megismertem a HR speciális, tanácsadási vonalát, azóta tudom, hogy – bár sok érdekes és izgalmas területen dolgozhattam az elmúlt három évtizedben – akkor vagyok leginkább a helyemen, amikor konzultatív segítséget adhatok a munkaerőpiaci folyamatok résztvevőinek.

Mi biztosítja szakmai hitelességem?

A klasszikus HR tanácsadás mellett olyan izgalmas, innovatív iparágakban szerezhettem tapasztalatokat, mint a távközlés, a gyógyszeripar vagy a vállalatfelvásárlások világa. Dolgoztam alkalmazottként, alapítottam és működtettem saját vállalkozást is. Voltam önálló feladatokkal megbízva, de vezettem csapatot is. A világ megismerésében nem csupán tapasztalataim segítenek, de soha nem múló kíváncsiságom is.

Miért pont tanácsadás?

Minden nap a világ egy újabb szelete tárul fel előttem. Nem tudok annál szebb folyamatot elképzelni, mint amikor egy vállalati ügyfél vagy egy állást kereső bizalmába fogad és megosztja a jövőről alkotott elképzeléseit, az azzal kapcsolatos dilemmáit és meghív egy közös gondolkodásra. A tanácsadás számomra a friss gondolatok, a közös fejlődés és a folyamatos változás élménye. Nem sok érdekesebb dolgot tudnék munkaként elképzelni, mint személyes történeteket hallgatni, karrierterveket megismerni és részt venni a velünk együttműködők döntéseinek előkészítésében.

Miért pont a Greensearch?

Egy régi barátság hozott a csapatba, ami pedig örömtelivé teszi a mindennapi közös munkát az a nyitottság, az segítőkész, megoldásfókuszú megközelítés és a rugalmasság.

Hogyan tudok megújulni?

Egy nemzetközi kezdeményezés kapcsán néhány éve tevékeny tagja lettem egy civil szervezetnek, ahol cégeket és megváltozott munkaképességű munkavállalókat kötöttünk össze. A civilség addiktív, azóta már egy közösségi integrációs pont szervezésében is aktív szerepet vállalok.

Mottóm

“és mindenek fölött vagyon az öröm. és te tudjad, hogy az öröm vagyon.” (Csalog Zsolt: Orbis Sensualium Pictus)