A Home Office nagyon fel tudja borítani a munka és magánélet egyensúlyát? Teljesen elmosódtak a határok, hogy tudunk ebbe rendszert tenni?

Minden alapja a kommunikáció el kell döntenünk hogy szeretnénk dolgozni: a Home Office sok lehetőséget adhat, például ha elfáradok elmehetek sétálni, de ezt az órát később be kell pótolnom a munkában. Továbbá a Home Office által kinyílik a világ, lebontja a határokat, a földrajzi távolságokat akár otthonról dolgozhatok külföldre, vidékre vagy éppen a fővárosba.

Meg kell vizsgálni ki hogy él, hogy szeretne élni, és ezt meg kell beszélni a felettesével, a kollegáival és nem utolsósorban a családjával. Az őszinte „körbe kommunikáció” segíthet, hogy mindenki tudja, kire miben lehet számítani és a frusztráltságok csökkenjenek.

Azért mert valaki este 8kor ír egy e-mailt, nem feltétlen kell válaszolni, ő azért írja mert akkor jutott oda. Fontos megtanulni ebben a helyzetben működni, mert a jövőben ez várható/folytatódik, a Home Office nem fog teljesen eltűnni, sőt!